A Gasztro Gerilla

Big-Fish

2017. március 07. - GerilLaca

Anya 10 éve mondja, hogy még sose evett homárt, ilyenkor mindig összehúzza a száját és jelentőségteljesen oldalra billenti a copfját.

Megígértem neki, ha lesz egy kis spórolt lovettám elviszem valahova, hogy túlessen a tűzkeresztségen.
Jókat írtak a fenn említett "lebujról", így pénteken belevágtunk.
Enteriőr (ki nem állhatom ezt a kifejezést) kellemes, cseppet gyáripari dizájn,
hosszú hallal teli pult előtt hadseregnyi pincér.
Mindenki kedves és segítőkész, de nem tolakodóak, őszintén mosolyognak, én is jó kedvre derülök.
Tanácstalanságomon a pultoscsaj lendít át, van egy tarcsi fél homárjuk vegyük meg azt, kérek előre 3 kisebb osztrigát, mellé egy durbincsot, egy sügeret.
Köretnek hasáb, saláta, karfiolpüré került, na ez kiverte a biztit mindkettőnknél, legalább 40-50% vaj, nagyon jól játszottak vele, mindennel nagyon elégedettek voltunk, de ez vitte a hátán az egészet.
Osztriga, friss jó állagú, mellé kapott ecetes hagyma is kellemes, olyan guszta volt, hogy mire a fényképező eszembe jutott le is csusszantak.
Homár pont olyan volt amilyennek lennie kell, utólag megbántam, hogy csak felet kértünk.
A két dög kiválóan lett elkészítve, hasukban a fokhagyma, kakukkfű, petrus kombóval nagyot szóltak, egyszerű de nagyszerű, ennél több nem kell.
Textúra hibátlan, bőre ropogott, a hús kellően ruganyos és szaftos maradt.
Perverzitásból fakadó kritikaként megemlíthetném, hogy a kakukkfüvet sajna nem tudtam megenni mert fás volt, de ki az a hülye rajtam kívül...
Még egy, a citrom sajna az itthon kapható import szemét, ezt nem lehet felróni, de ettem már rostosabbat/finomabbat/lédúsabbat is.
Íme az állatok:
bigfish1_1.jpg
Kértem mellé egy köcsög ház borát (javaslom, ahol lehet ezt kérjétek,sok mindenről árulkodik,ha a ház bora korrekt és nem, olcsó szemét, általában az ételek is megállnak), jelentem a ház bora elfogyott.
A mesteri köretek:
bigfish2_1.jpg
bigfish3_1.jpg
Deszertre is rábeszéltem magam (Anya), sós karamellel töltött csokigömb volt mellé whiskey-be áztatott kalács, eleve nem vagyok nagy desszertfan, nem volt vele különösebb gond (egyszerűen nem volt húzása szerintem, Anyának viszont ízlett) de ha visszamegyek a helyre biztos nem ezért.
bigfish4_1.jpg
Ittam kávét is.
Itt az ideje, hogy megálljunk kicsit, ez a dilim.
Hazai éttermekben sajnos nem lehet normális kávét kapni.
A jó kávé (espresso) szerintem 60% kávé 40% kávéhab, ezt sajnos idehaza nagyon kevés helyen tudják hozni, nekik sem sikerült.
A számla vastag lett, tudtuk, nem volt szürpríz, ez nem útszéli csárda, kiváló alapanyagok, jó kaják, teljesen rendben volt minden, ár/érték arányon ettől függetlenül lehetne javítani, ha nem megy a minőség rovására, mert osztriga és homár nélkül is 20 körül állt volna meg, ezt azért máshol kicsit kevesebből is meg lehet úszni.
Oké a hely, fogok még menni, karfiol forever!
További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!