A Gasztro Gerilla

Finomító

2017. március 07. - GerilLaca

 Kedves kis hely a II. kerületben, látszik, hogy kellő energiát fordítottak a dizájnra.

Fekete táblán fehér krikszkrakszos stílus (ti nem unjátok még?), nagyon divatos.

Első rosszpont a bejáratnál a táblán: kutyabarát a hely.

Na én nem vagyok az, étteremben nagyon nem, főleg egy ilyen kis légtérben nem szívesen osztozok állatokkal.

Értem én mindegyik tiszta, meg nem harap, de akkor is ebben hajthatatlan vagyok, nálunk faluhelyen a kutya kinn lakott

az ólban, igen télen is és maradékot evett és rövid úton kilépőszőnyeg lett volna ha beteszi a lábát a lakásba.

Node visszakanyarodva a lényegre, személyzet első blikkre kedvesnek tűnik, köszönnek, kollegina a pultban talán kissé  

megfáradt, talán rossz napja van, ettől függetlenül nálam teljesen rendben van a személyzet.

Van mosdó, csap, szelektívkuka a kajáknak (én nem áldoztam volna rá ekkora helyet az amúgysem nagy étteremből),

van wifi.

Bárányburgert kérünk (Nagytestű kollega duplát),én kértem sültkrumplit wasabis szósszal,  

asztalra kerül még egy sárgaborsóleves is (ezt nem kóstoltam, kollegának nagyon bejött).

Pár percen belül kapjuk is.

A krumpli nekem neutrális, jól átsült, roppan, nem olajos, de semmi extra,

szerintem itt az alapanyag lehet a ludas, ezért nem lehet hibáztatni őket, mert itthon nem igazán lehet jó burgonyát

standard minőségben tartósan beszerezni.

A wasabis szósz wasabis, kicsit túl sós, hozzáteszem otthon sem vagyok az a sózós alkat.

A lényeg, a burger.

 

 Kicsit súlytalan, átvitt értelemben is.

A pékárú friss, roppan, nekem kicsit túl könnyű,

A húst medium kértem, nekem kicsit száraz, sokkal több zsírt is el tudnék viselni (tudom zsírfüggő vagyok),

mentás joghurtos szósz rendkívül jó, domináns, ebből többet is el tudtam volna viselni.

A paradicsomlekvárt nemigazán értettem, nem volt érezhető, kiegészítő ízként sem nagyon.

Megnyaltam külön, nagyon kellemes, sok mindenhez szívesen enném, de ebben a kombinációban nekem nem jött le a funkciója.

finomito1_1.jpg

finomito2_1.jpg

 

Ár/érték arányban, ha a városi kézműves burgereket nézem egyáltalán nem drága a hely,

annak fényében,hogy 2000 HUF környékén laktam már jó hasonló minőséget hozó helyeken itt a II. kerületben, egy kicsit erős az árazás.

Azt érezni, hogy figyelnek az alapanyagokra, lélek is van a kajákban,

nekem valahogy mégsem hozta azt a plusszt amiért bekerülhetnek nálam a heti rutinba.

Ettől függetlenül vissza fogok térni és ki fogok próbálni több mindent az étlapról.

Mások nevében nem nyilatkozom, mindannyian szeretünk enni, magáért beszél, hogy a kollegák visszafele jövet a büfénk

desszertrészlege felé vették az irányt…

Mondjuk úgy van még mit finomítani rajta. 

www.finomito.com

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!