A Gasztro Gerilla

A legjobb dolog ami újburgonyával történhet

2017. április 11. - GerilLaca

Függő vagyok, mi tagadás, nincs ezen mit szépíteni.

Tavasszal csak az alkalmat lesem, amikor méregdrágán vehetek egy kilót és nekieshetek habzsolni.

A saját az igazi, már elvetettem (lilát, cherise-t és cleopatra-t), naponta nézem; "még nem bújt ki, franc".

Tegnap is hazakullogtam egy szatyor újkrumplival, hálistennek Anya nem kérdezte mennyi volt...

Mindenki másképp csinálja.

Nálam nincs faxni, megmosom, vakargatni sztem lovakat kell; "nincs énnekem erre időm".

 Tepsibe kerül, könyörtelen módon:

  • szétnyomott fokhagyma
  • rozmaring
  • só/bors
  • olívaolaj

tepsis_alapanyag.jpg

 

Sütőben sütöm ropogósra, nem várom meg amíg kihűl, minél többet elnassolok belőle tűzforrón, hogy nekem jusson a legtöbb.

Dip-et is szoktam hozzá csinálni:

    • tejföl
    • csokor kapor aprózva
    • kis fej lilahagyma picire vágva
    • friss oregánó 
    • só/bors

Ígyni!

tepsis_kesz.jpg

 

Mondtam én, hogy nem kell faxnizni.

Bármennyit csinálsz belőle, kevés lesz.

Az alapanyag megdicsőülése na.

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!