A Gasztro Gerilla

Vargányás savanykás krumplileves

2017. április 19. - GerilLaca

Téltábornok összeszedte utolsó seregét és teljes erőből támad.

Odaseneki, egyszercsak hazaér a jóember, és jól kifagyva odarak valami olyat a tűzhelyre, amitől átmelegszik szegény.

Hazafelé össze is állt a fejemben a nyílt hadüzenet; savanykás krumplileves vargányával.

Kemény, mint Chuck Norris ökle és legalább olyan rezzenéstelen arcú és tiszteletet parancsoló, mint Steven Segal.

Össze kell dobálni ezeket:

  • 3 maréknyi krumpli
  • 1 marék felkarikázott házikolbász
  • fél marék szárított vargánya
  • 2-3 babér (Forum Romanum bokrairól...)
  • kis fej hagyma aprózva
  • gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kanál zsír
  • tk liszt
  • 4 ek tejföl
  • házi savanyított cseresznyepaprika

krumplileves_1.jpg

 

Kanál zsíron a hagymát megpirítom, rádobom a felkarikázott kolbászt.

Mehet rá az apróra vágott fokhagyma,majd felöntöm vízzel.

Hozzáadom a kockázott krumplit, babért, sót, borsot, vargányát.

Ha a krumpli már majdnem puha, elkeverem a lisztet a tejföllel és hozzáadom a leveshez.

Ha a burgonya megpuhult, kész.

Én kollegám ötlete alapján a cseresznyepaprika levével savanyítom, 1 cseresznyepaprikát is teszek bele.

Kenyeret is adok mellé.

Ennyi, nem több.

krumpileves_kesz_1.jpg

 

Totális háború!

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!