A Gasztro Gerilla

GerillaGasztro

NEMO

2017. június 16. - GerilLaca

nemo1.jpg

Több kedves ismerősöm javaslatára tértem be a helyre.

Sok blogon, egyéb helyen reklámozott halétteremről van szó, a halat én pedig nagyon kedvelem.

A kiszolgálás a helynek megfelelő, udvarias, kedves fiatalos, nagyon jó érzékkel azonnal lecsaptak rám, leültettek, kaptam étlapot.

Az árakat kár volt ráírni, értem én, hogy két ker. meg minden, de első blikkre kicsit erősnek éreztem, sebaj, majd a minőség, mennyiség kárpótolni fog.

Limonádéra esett a választásom. Volt az étlapon vöröstonhal árparizottóval és vargányával, ez kihagyhatatlannak tűnt.

Nem kérdezték mennyire süssék át a halat, gondoltam odaseneki, halétterem, csak nem sütik rommá.

Pillanatok alatt megérkezett a limonádém, a halra kicsit várni kellett, hurrá, gondoltam magamban, legalább frissen készül minden, ez magyar viszonylatban önmagában is nagy jópont.

Hamarosan megérkezett a nagyon fancy tányér, csírával dekorálva (90's évek?), a halon látszott, hogy alaposan túlkészítették, sajnos nem csalódtam, kellett használni a rágóizmokat rendesen.

 nemo1.jpg

A gombának szintén túl sok időt adtak, vagy talán a rizottóval együtt készült?

Sajnos a vargánya csodás textúrájából nem sok maradt meg, ronggyá puhult szegényke, 

pedig úgy jó ha egy kicsit roppan.

A rizottónak én még adtam volna egy kis időt, pecás lévén úgy fogalmaznék "csalizható állapotban volt"...

Az ízesítést viszont nagyon eltalálták, a diós kéreg a halon remek volt, a rizottó is kellőképpen meg volt  kínálva alaplével, remek volt az íze.

Összességében elég gyenge ebédet sikerült feltálalniuk, szerény véleményem szerint ennyire túlkészült tonhalat nem szabadott volna kiengedni a konyhából, főleg úgy, hogy előtte megvágták. 

Nem küldtem vissza, mert még egy fogás elkészültét nem tudtam volna kivárni.

Ár/érték arányban szerintem II. ker viszonylatában sem túl jó, sem a konyha, sem az árazás nem győzött meg.

A szerzett tapasztalat felszínre hozta a kérdést:

Miért van ennyi túlárazott hely a városban?

A jó alapanyag nagyon fontos, de korántsem minden.

Egy szó, mint száz: bőven van még mit csiszolni rajta, de a friss halétel koncepció tetszik.

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr412680945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_ng_ 2017.06.17. 17:44:38

Aki kihalófélben lévő (pontosabban: kiirtás alatt álló) állatot óhajt fogyasztani, az fizesse meg az árát.
(Gondolom, a "két ker." csak valami kifigurázás, de mi a fene lehet a "90's évek"?)

Dexter82 2017.06.19. 13:17:44

@_ng_: Attól, hogy drága, még el lekeht készíteni rendesen is. Másrészt nem csak a tonhal van túlárazva, hanem a többi étel is.
süti beállítások módosítása