Jön a tél, ideje halmozni a zsírtaltalékokat, hogy jól működjön a jóember hőháztartása.
Vannak a hentespultban olyan sokadrangú húsrészek, amelyeket méltatlanul hanyagol a háziember, pedig...
Hétvégén szembejött egy csomag hasaaljaszalonna, azonnal lilahagymás, friss búzakanyeres, erőspaprikás vízióim támadtak, nem tudtam ott hagyni.
Az abált szalonna nem egy bonyolult étel, viszont a zsírszövetek rajongóinak felejthetetlen élményt tud okozni.
Lássuk miből élünk:
- 3 db kéttenyérnyi hasaalja szalonna
- 5-6 szem feketebors
- 3 ek só
- 3 babérlevél
- 5 gerezd fokhagyma
A szalonnákat lábosba teszem, lesózom, felöntöm vízzel és beledobálom a fokhagymát, babért, borsot.
Lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) lefedve vajpuhára főzöm.
Ha kész, lecsepegtetem és jó minőségű pirospaprikával megszórom.
Érdemes egy napot hűtőben pihentetni fogyasztás előtt, nekem nem sikerült... :)
Friss kenyérrel, savanyúval, lilahagymával igazi téli lakoma.
További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!
Jó étvágyat!