A Gasztro Gerilla

Abált szalonna

Antidiétás klasszikus

2017. december 01. - GerilLaca

img_3026.JPG

Jön a tél, ideje halmozni a zsírtaltalékokat, hogy jól működjön a jóember hőháztartása.

Vannak a hentespultban olyan sokadrangú húsrészek, amelyeket méltatlanul hanyagol a háziember, pedig...

Hétvégén szembejött egy csomag hasaaljaszalonna, azonnal lilahagymás, friss búzakanyeres, erőspaprikás vízióim támadtak, nem tudtam ott hagyni.

Az abált szalonna nem egy bonyolult étel, viszont a zsírszövetek rajongóinak felejthetetlen élményt tud okozni. 

img_3013.JPG

Lássuk miből élünk:

  • 3 db kéttenyérnyi hasaalja szalonna
  • 5-6 szem feketebors
  • 3 ek só
  • 3 babérlevél
  • 5 gerezd fokhagyma

A szalonnákat lábosba teszem, lesózom, felöntöm vízzel és beledobálom a fokhagymát, babért, borsot.

Lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) lefedve vajpuhára főzöm.

Ha kész, lecsepegtetem és jó minőségű pirospaprikával megszórom.

Érdemes egy napot hűtőben pihentetni fogyasztás előtt, nekem nem sikerült... :)

Friss kenyérrel, savanyúval, lilahagymával igazi téli lakoma.

img_3026.JPG 

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

Jó étvágyat!