A Gasztro Gerilla

Lahori szendvics

Kocsmakaják II.

2018. január 05. - GerilLaca

img_3008.JPG

Szögezzük le mindjárt az elején, hogy ilyen étel igazából nem létezik.

Egy kedves pakisztáni barátom készítette nekünk alkoholfelszívó gyorssegély gyanánt "büféjében", ahol vágni lehetett a füstöt és sosem volt záróra :) Sajnos azóta a hely végleg bezárt és már ő sincs közöttünk.

A szendvics, ahogy a bohém évek is, szépen lassan feledésbe merült...de nem teljesen.

Minap újra felbukkant, egy maradék adag darált marhahúsnak nem találtam helyet, így kénytelenek voltunk elfogyasztani és eszembe jutott ez a kiváló gyorskaja.

Öreg barátom maradék kebabhússal töltötte a bolti pitát, ezt próbáltam emlékezetből reprodukálni.

 img_3004.JPG

Meglepően jól sikerült, az alábbi hozzávalókból:

  • 40 dkg darált marhahús
  • fél fej hagyma felaprózva
  • 1 tk só
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk garam masala
  • 1 kk tandoori masala
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • vaj
  • pita

      A mártogatóshoz:

  • pohár joghurt
  • menta
  • csipet só
  • csipet garam masala

A húst összekevertem a fűszerekkel, érdemes hagyni 4-5 órát pihenni

A pitákat kinyitom és jó vastagon megvajazom, kb 0,5 cm vastagon belekenem a húspépet, összecsukom és kontaktgrillen, vagy szendvicssütőben készre sütöm.

A fűszeres joghurttal tálalom.

img_3008.JPG 

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

Jó étvágyat!