A Gasztro Gerilla

Gyömbéres répakrémleves pirított fenyőmaggal

Forró leves hideg téli napokra

2018. március 02. - GerilLaca

20180224_134753_renamed_by_iws.jpg

Néha érdemes kilépni a cukkini-, zeller-, hagymakrémleves bűvkörből, csak hogy ne legyen unalmas.

Bevallom, a pürésített répával kapcsolatban mindig is komoly averzióim voltak, de valamiben meg kell halni nem? :)

Már akkor is csak fél szemmel mertem odanézni, amikor első gyermekem kicsi volt és turmixoltuk, nyomkodtuk a főtt répát, de végül is a gyermek szép nagyra nőtt, és ez némileg engem is megnyugtatott.

No mindegy, más amúgy sem volt otthon, a kényszer meg ugye nagy úr.

Hogyan is kezdjünk hozzá?

20180224_122107_renamed_by_iws.jpg

  • 0,5 kg sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 2 ek vaj
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 l alaplé
  • marék fenyőmag
  • reszelt parmezán
  • füstölt só
  • bors

 

A felkockázott hagymát vajon megfuttatom, rádobom a répát és magas lángon kissé megkaramellizálom.

Sózom, borsozom, majd felöntöm az alaplével és magas lángon puhára főzöm.

Leturmixolom, ha túl sűrű, kevés vízzel hígítom, hozzáadom a gyömbért és a tejszínt és összeforralom.

Közben megpirítom a fenyőmagot egy csepp olajon.

Fenyőmaggal és a parmezánsajttal megszórva tálalom.

20180224_134753_renamed_by_iws.jpg

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

Jó étvágyat!