A Gasztro Gerilla

Sloppy Joe

Klasszikus Iowából

2018. június 05. - GerilLaca

34421592_1042515942571976_2772391124596162560_n_renamed_by_iws.jpg

A legkézenfekvőbb keletkezési történet, hogy egy Joe nevű szakácsnak Iowában volt egy nagy marék marhahúsa, meg néhány bucija, főzni kellett, hát összedobott egy szendvicset darálthúsos raguval.

Igazi amerikai klasszikus, a hamburger, hot dog és a BBQ mellett az egyik legnépszerűbb gyorskaja.

Édeskés, fűszeres, szaftos és laktató, mi pedig nagyon szeretjük.

Kevés olyan kaja van a bolognai mellett, amit ilyen vehemenciával pusztítanak a gyerekek, arról nem is beszélve, hogy milyen gyorsan és egyszerűen összedobható.

Nézzük is miből főzünk:

  • 0,5 kg darált marhahús (én egy gyönyörűen átzsírozott nyakat használtam, jó választásnak bizonyult)
  • kis fej hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1dl ketchup (nálunk a Heinz a nyerő)
  • 1/2 th chilipor, vagy 1tk csípős BBQ szósz (opcionális)
  • 1ek mustár
  • 1ek almaecet
  • 1ek barnacukor
  • 1ek wochestershire
  • 1dl sűrített paradicsom
  • só, bors
  • néhány hamburgerzsömle
  • marék reszelt cheddar (opcionális)
  • savanyú uborka, karikára vágott lilahagyma (opcionális)

34429367_1042516145905289_7040885036752568320_n_renamed_by_iws.jpg

Az apróra vágott hagymát elkezdem pirítani, hozzádobom a húst, ha kifehéredett sózom borsozom.

10 perc után hozzáadom a cukrot, karamellizálom, utána hozzáadom a paradicsomlevet és a többi hozzávalót.

Lassú tűzon addig főzöm, amíg a marhahús megpuhul, és a ragu besűrűsödik.

Ha elkészült, megpirítom a félbevágott bucikat, kanalazok rá a szószból, megszórom reszelt sajttal és eldugok egy adagot a gyerekek elől, hogy nekem is maradjon :)

34421592_1042515942571976_2772391124596162560_n_renamed_by_iws.jpg

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

Jó étvágyat!