A Gasztro Gerilla

Spagetti szárított paradicsommal és fokhagymával

Mediterrán ebéd 20 perc alatt

2019. március 01. - GerilLaca

olaszos_spagetti.jpg

Imádjuk a tésztaféleségeket, az olasz konyha pedig különösképpen a szívünk csücskében lakik. Ebben a kombinációban nem hinném, hogy autentikus fogás lenne, saját ízlésünk alapján alakult így az összetétel az évek során.Tulajdonképpen kedvenc alapanyagaink egy tésztaételbe foglalva. Van, hogy az embernek egyszerűen nincs kedve órákat a tűzhely mellett állni, de mégis enne valami finomat jó alapanyagokból, szerintem ennél jobb nem kell. A olasz konyha esszenciája egy tányéron, egyszerűen és gyorsan elkészítve.

Hozzávalók:

  • 3-4 gerezd fokhagyma apróbb darabokra vágva
  • 1 friss csili kierezve felaprítva
  • 8-10 szem szárított paradicsom darabolva
  • reszelt pecorino 
  • marék rukkola
  • evőkanál olivaolaj
  • spaghetti (nálunk a Barilla no.5 a favorit)
  • só, bors

spagetti_recept.jpg

Elkészítés:

A tűzhelyre teszek a fazéknyi vizet forralni egy kanál sóval. Egy serpenyőben felmelegítem az olajat hozzáadom fokhagymát, majd a csilit és végül a szárított paradicsomot. Kicsit megfuttatom őket az olajban, sózóm, borsozom melegen tartom. A lobogó vízben 8-10 perc alatt megfelelő állagúra főzöm a tésztát, ha elkészült leszűröm, és összeforgatom a serpenyőben a "szósszal" és a rukkolával. Tálaláskor megszórom a pecorinoval.

olaszos_spagetti.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr3814661227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.