A Gasztro Gerilla

Túrós pogácsa

2019. április 20. - GerillAnya

gerillagasztro_turospogacsa.jpg

Húsvét lévén ma halleves volt az ebéd. Mivel meglehetősen tartalmas ez már önmagában is, valami egyszerűt szerettünk volna másodiknak. Főleg, hogy este jön a nagy durranás, a húsvéti sonka.

A recept egy kedves anyatársamtól van, akivel a középső lányunkkal való terhességem alatt ismerkedtem meg egy kismamáknak szóló fórumon. Azóta (10+ év) is nagy kedvenc nálunk ez a gyorsan elkészíthető, fenséges pogácsa (Örök hálám AlízBorisz :))

Hozzávalók:

  • 0,5 kg rétesliszt
  • 0,5 kg túró
  • 0,5 kg vaj
  • 1 cs sütőpor
  • tojás
  • sajt
  • magok

A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük. Belemorzsoljuk a túrót, majd beledaraboljuk a szobahőmérsékletű vajat. Jól összegyúrjuk.(a kész tészta ragacsos). 5 percet pihentetjük (lehet kicsit tovább is).

Pihentetés után 1-2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Ha nincs pogácsaszaggatónk (vagy épp nem találjuk), akkor egy felespohár is megteszi :))

Megkenjük a tojással és megszórjuk sajttal, magvakkal. Mi most köménymagot, szezámmagot és római köményt használtunk. 

180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

gerillagasztro_turospogacsa.jpg

Ez a mennyiség 3 tepsire volt elegendő.

Vigyázat, gyorsan elfogy!

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr6214777270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.