A médiából sikeresen tájékozódtam arról, hogy hőség van.
Nincs mit tenni: légkondi be, sör/bor/víz a hűtőbe.
Elhatároztam, hogy sorra veszem a család által kedvelt nyári salátákat, és megosztom itt a blogon.
A húsok megszállotjaként egyáltalán nem osztom azt a nézetet, hogy nyáron az ember nem kívánja a zsíros ételeket, húsokat, de a jófajta nyári alapanyagoknak én sem tudok ellenállni.
A húsok mellett a zöldségek és sajtok ugyanúgy a szívem csücsökei.
A francia multiban meglepően jó sajátmárkás ricotta kapható, elfogadható árazás mellett.
A kertünkben gyönyörű a paradicsom, több balkonládában is burjánzik a görög-, lila- és hagyományos bazsalikom.
És kész, ennyi.
Nem a bonyolultságában, hanem az egyszerűségében és az alapanyagok minőségében van a titka.
Jó minőségű paradicsomot nehéz beszerezni, nekem szerencsémre van, piacokon azért próbálkoznék, hátha.
Gerezdekre szoktam vágni, ha már unom, akkor karikára.
Csipet jó minőségű tengeri só kerül a tetejére. A ricottát deszkára borítom a pohárból, felszeletelem és a tetejére rakom.
Frissen őrölt bors, aprózott bazsalikom, néhány csepp borecet és kevés olivaolaj kerül még rá.
Lehet hagyni fél órát pihenni a hűtőben, attól csak jobb lesz.
Ha a pokoli melegben mégis szükség lenne egy kis húsra, mellé lehet csempészni néhány vékony szelet pármai sonkát.
Én a húsvéti szívsonkából tettem el egy darabot, most azt vágtam meg, vetekszik a mediterrán sonkákkal...
Jófajta, enyhén karcos nyári rizlinget és kenyeret rakok mellé.
További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!
Jó étvágyat!