A Gasztro Gerilla

GerillaGasztro

Krumplis hal

FISH!

2017. augusztus 09. - GerilLaca

fishnchips_kesz.jpg

 

Hagymás bab, a kedvencem...

...de a halat is nagyon szeretem.

Lassan kis túlzással mindenhol lehet fish and chipset kapni, különböző minőségű halakból, különböző minőségű bundákban.

A felhozatalnak minőségi szempontból (sajnos) elég nagy a szórása, ha kapunk (fogunk!) jó minőségű alapanyagot, lehet, hogy jobban járunk, ha saját kezünkbe vesszük a dolgokat.

fishnchips_alapanyag.jpg

 

Lássuk nálunk hogyan készül:

HAL

Jó minőségű tőkehalat választottam, ha valaki nem gasztronáci, ellenben lokálpatrióta, dolgozhat vadvízi potykával (filézve), vagy szürkeharcsával is, nem fog csalódni.

KRUMPLI

Hatalmas rajongók vagyunk minden formában, ehhez a cikkekre vágott újburgonya nálunk mindent visz.

BUNDA

Jellemzően itt szokott elromlani a dolog a vendéglátóhelyek zöménél.

Könnyűnek, jó ízűnek, roppanósnak kell lennie.

Nem ázhat, nem lehet túl vastag, nem éghet meg.

Én a Blumenthali úton indultam el, aztán saját recept lett belőle.

  • marék liszt
  • marék rizsliszt
  • 2 feles pálesz, 1 a tésztába, 1 a szakácsnak :)
  • 1 tojásfehérje
  • sör (nálam most jó minőségű belga pils került) 

Nyugi, a pálinka íze, alkoholtartalma nem érezhető, azonnal elillan a forró olajban, viszont a tészta könnyed, levegős lesz tőle.

REMULÁD

Itt lehet variálni, számtalan recept kering a neten, egész sok használható is.

Nálam az alábbi a nyerő, zöldfűszerekből azokat használtam, ami éppen friss volt a kertben, ezeken felül pl. a kapor sem lehet rossz bele, ezekkel érdemes kísérletezni.

Én az alábbiakból dolgoztam:

  • 1 tojás+1 sárgája
  • 250 ml olaj
  • csipet só
  • bors
  • kk citromlé
  • tk mustár
  • 3-4 kisebb (3-4 cm) csemegeuborka
  • tárkony
  • petrezselyem
  • édeskömény levél

Az egyszerűség kedvéért mindent botmixerbe raktam, néhány forgatással elérhető a szuper krémes állag.

Az egész folyamatot a krumplival érdemes kezdeni, közben ki lehet sütni a 2 cm csíkokra vágott tésztába mártott halakat. Miközben készülnek az olajban, össze lehet rakni a remuládot.

Sört inni mellé szinte kötelező!

fishnchips_kesz.jpg

 

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr3012725796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása