Szögezzük le mindjárt az elején, hogy ilyen étel igazából nem létezik.
Egy kedves pakisztáni barátom készítette nekünk alkoholfelszívó gyorssegély gyanánt "büféjében", ahol vágni lehetett a füstöt és sosem volt záróra :) Sajnos azóta a hely végleg bezárt és már ő sincs közöttünk.
A szendvics, ahogy a bohém évek is, szépen lassan feledésbe merült...de nem teljesen.
Minap újra felbukkant, egy maradék adag darált marhahúsnak nem találtam helyet, így kénytelenek voltunk elfogyasztani és eszembe jutott ez a kiváló gyorskaja.
Öreg barátom maradék kebabhússal töltötte a bolti pitát, ezt próbáltam emlékezetből reprodukálni.
Meglepően jól sikerült, az alábbi hozzávalókból:
- 40 dkg darált marhahús
- fél fej hagyma felaprózva
- 1 tk só
- 1 tk római kömény
- 1 tk garam masala
- 1 kk tandoori masala
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma szétnyomva
- vaj
- pita
A mártogatóshoz:
- pohár joghurt
- menta
- csipet só
- csipet garam masala
A húst összekevertem a fűszerekkel, érdemes hagyni 4-5 órát pihenni
A pitákat kinyitom és jó vastagon megvajazom, kb 0,5 cm vastagon belekenem a húspépet, összecsukom és kontaktgrillen, vagy szendvicssütőben készre sütöm.
A fűszeres joghurttal tálalom.
További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!
Jó étvágyat!