A Gasztro Gerilla

GerillaGasztro

Egy édes, egy sós

Húsvéti sonkás és kakaós muffin

2018. április 01. - GerillAnya

29884590_1007809859375918_609209995_o_renamed_by_iws.jpg

A szokásos húsvéthétfős haláltúráink elmaradhatatlan finomsága a sajtos-sonkás muffin. Egyszerűen tökéletes, mindenki nagy kedvence, már a gyülekezéskor el szokott fogyni :-)

Alapjában a sonkán múlik minden, nálunk idén is nagyon jól sikerült főtt sonka került az ünnepi asztalra. Ebből került a muffinba is.

Az alaprecepten csak minimálisan módosítottuk:

  • 1 marék frissen aprított snidling helyett mi petrezselymet, medvehagymát és újhagymát használtunk
  • 7 dkg reszelt emmentáli vagy gruyére sajt (mi most az előbbit használtuk)
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1/4 kk frissen őrölt bors
  • 1 ek nagyszemű
  • 2 ek mustár
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl olívaolaj helyett a vacsorára készített porchetta főzőleve (zsír, fehérbor, fokhagyma, só)
  • 7 dkg főtt sonka apró kockákra vágva

29893872_1007809882709249_1492891869_o_renamed_by_iws.jpg

A recept előírásaival ellentétben sem a zöldfűszerekből, sem a sajtból nem tettünk félre, hogy megszórjuk majd a tetejét, hanem az egészet belekevertük a tésztába. Először a száraz hozzávalókat kevertük ki, majd jött az összes többi, legvégül a sonka. Az egészet jól összedolgoztuk, majd muffin formában 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szépen megsütöttük.

 29942612_1007809872709250_1878296131_o_renamed_by_iws.jpg

A másik nagy kedvenc a kirándulásokon, családi ünnepeken, vendégségekkor, bármikor, a bögrés Kakaós muffin.

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt (érdemes süteménylisztet választani)
  • 1/2 bögre cukor
  • 1/3 bögre kakaó (én nagyon jó minőségű holland cukrozatlan kakaót használok)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 cs vanilincukor
  • 1,5 tk ras el hanout (vagy fahéj)
  • 2 ek étolaj
  • 1 tojás
  • 1 bögre tej

A száraz összevalókat összekeverem, majd hozzáadom a többit is (a tejet két részletben). A muffinforma mélyedéseibe teszek 1-1 kanállal, majd étcsokidarabot vagy egy cseresznyényi lekvárt teszek a közepére. Befedem még egy kis tésztával. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt kész.

29884590_1007809859375918_609209995_o_renamed_by_iws.jpg

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gerillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr3713798664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása