Imádjuk a tésztaféleségeket, az olasz konyha pedig különösképpen a szívünk csücskében lakik. Ebben a kombinációban nem hinném, hogy autentikus fogás lenne, saját ízlésünk alapján alakult így az összetétel az évek során.Tulajdonképpen kedvenc alapanyagaink egy tésztaételbe foglalva. Van, hogy az embernek egyszerűen nincs kedve órákat a tűzhely mellett állni, de mégis enne valami finomat jó alapanyagokból, szerintem ennél jobb nem kell. A olasz konyha esszenciája egy tányéron, egyszerűen és gyorsan elkészítve.
Hozzávalók:
- 3-4 gerezd fokhagyma apróbb darabokra vágva
- 1 friss csili kierezve felaprítva
- 8-10 szem szárított paradicsom darabolva
- reszelt pecorino
- marék rukkola
- evőkanál olivaolaj
- spaghetti (nálunk a Barilla no.5 a favorit)
- só, bors
Elkészítés:
A tűzhelyre teszek a fazéknyi vizet forralni egy kanál sóval. Egy serpenyőben felmelegítem az olajat hozzáadom fokhagymát, majd a csilit és végül a szárított paradicsomot. Kicsit megfuttatom őket az olajban, sózóm, borsozom melegen tartom. A lobogó vízben 8-10 perc alatt megfelelő állagúra főzöm a tésztát, ha elkészült leszűröm, és összeforgatom a serpenyőben a "szósszal" és a rukkolával. Tálaláskor megszórom a pecorinoval.
Jó étvágyat!