Húsvét lévén ma halleves volt az ebéd. Mivel meglehetősen tartalmas ez már önmagában is, valami egyszerűt szerettünk volna másodiknak. Főleg, hogy este jön a nagy durranás, a húsvéti sonka.
A recept egy kedves anyatársamtól van, akivel a középső lányunkkal való terhességem alatt ismerkedtem meg egy kismamáknak szóló fórumon. Azóta (10+ év) is nagy kedvenc nálunk ez a gyorsan elkészíthető, fenséges pogácsa (Örök hálám AlízBorisz :))
Hozzávalók:
- 0,5 kg rétesliszt
- 0,5 kg túró
- 0,5 kg vaj
- 1 cs sütőpor
- só
- tojás
- sajt
- magok
A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük. Belemorzsoljuk a túrót, majd beledaraboljuk a szobahőmérsékletű vajat. Jól összegyúrjuk.(a kész tészta ragacsos). 5 percet pihentetjük (lehet kicsit tovább is).
Pihentetés után 1-2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Ha nincs pogácsaszaggatónk (vagy épp nem találjuk), akkor egy felespohár is megteszi :))
Megkenjük a tojással és megszórjuk sajttal, magvakkal. Mi most köménymagot, szezámmagot és római köményt használtunk.
180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Ez a mennyiség 3 tepsire volt elegendő.
Vigyázat, gyorsan elfogy!
További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!
Jó étvágyat!