A sűrű őszi program és a KCBS versenyre való felkészülés mellett sajnos nem maradt sok időm főzni, ötletelni.
Azonban vége a hajtásnak, szépen lassan visszatér minden a normális kerékvágásba.
Régóta dédelgetett ötletem, hogy belekezdek egy újabb sorozatba, ami a szendvicseket veszi górcső alá.
Sort szeretnék keríteni az ikonikus szendvicsételek elkészítésére, másrészt saját ötletek megvalósítását is tervezem.
A mostani a lányomnak készült egy hirtelen ötlet alapján. A bundáskenyér eleve nagy sláger, ebbe igyekeztem új színt vinni, úgy gondolom sikerült.
Ezekből dolgoztam:
- 2 szelet fehérkenyér (héját levettem), toast kenyérből is lehet, nekem ez volt otthon
- 3 szelet bacon
- fél fej hagyma felvágva
- löttyintés juharszirup
- 3 szelet cheddar
- 1 tojás
- bors
- vaj
A bacont és a hagymát serpenyőben megpirítottam, amikor már eléggé megpirult rálöttyintettem a szirupot.
A kenyeret megvajaztam a két szelet közé pakoltam a hagymát, bacont, sajtot, megborsoztam.
A tojást felvertem belemártottam a szendvics minden oldalát, majd kevés olajban minden oldalát megpirítottam.
Az eredmény magáért beszél!
További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!
Jó étvágyat!